Malá sbírka receptů podle ročního období

V následujícím textu jsou popsány kroky, které vedou k vytvoření malé sbírky receptů podle ročního období.

Název školky: ZŠ a MŠ Lobodice
Krok: Plán činností
Téma: Jídlo

V rámci výzvy Vaříme spolu jsme se dozvěděli nejen o mléčných produktech a výrobcích, ale také jsme se seznámili s pojmem sezónní potraviny, kterým bychom se chtěli i nadále věnovat. Sezónní potraviny pro nás přinášejí řadu pozitiv. Obsahují maximální množství vitamínů, minerálních látek, živin a skvělou chuť. Jejím nákupem podporujeme lokální producenty. Sezónní potraviny jsou  také ekologičtější a často i levnější. Z těchto důvodů jsme se rozhodli vytvořit Malou sbírku receptů podle ročního období doplněnou dětskými obrázky.

Jednotlivé kroky k vytvoření sbírky receptů:

- seznámení se sezónními potravinami
- řazení potravin podle ročního období
- sestavení kalendáře potravin podle ročního období
- malování obrázků
- vytvoření Malé sbírky receptů podle ročního období
- akce pro veřejnost "Maminko, babičko, zvu Tě!"

Jaké jsou naše recepty se podívejte zde.

Autor: Jana ježková

 

Jídlo

MŠ Lobodice - sbírka receptů

Jak se vaří ze sezónních potravin

Sledujte novinky a odebírejte newsletter!

To budete koukat! Máme novinky z Ekoškolek! Učitelé, rodiče, zapojené školy, nezapojené školy přihlaste se a dostávejte svoji pravidelnou dávku inspirace!




Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.
www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.