Sledujte novinky a odebírejte newsletter!
To budete koukat! Máme novinky z Ekoškolek! Učitelé, rodiče, zapojené školy, nezapojené školy přihlaste se a dostávejte svoji pravidelnou dávku inspirace!
V následujícím textu jsou popsány kroky, které vedou k vytvoření malé sbírky receptů podle ročního období.
V rámci výzvy Vaříme spolu jsme se dozvěděli nejen o mléčných produktech a výrobcích, ale také jsme se seznámili s pojmem sezónní potraviny, kterým bychom se chtěli i nadále věnovat. Sezónní potraviny pro nás přinášejí řadu pozitiv. Obsahují maximální množství vitamínů, minerálních látek, živin a skvělou chuť. Jejím nákupem podporujeme lokální producenty. Sezónní potraviny jsou také ekologičtější a často i levnější. Z těchto důvodů jsme se rozhodli vytvořit Malou sbírku receptů podle ročního období doplněnou dětskými obrázky.
Jednotlivé kroky k vytvoření sbírky receptů:
- seznámení se sezónními potravinami
- řazení potravin podle ročního období
- sestavení kalendáře potravin podle ročního období
- malování obrázků
- vytvoření Malé sbírky receptů podle ročního období
- akce pro veřejnost "Maminko, babičko, zvu Tě!"
Jaké jsou naše recepty se podívejte zde.
Autor: Jana ježková
Jídlo
Jak se vaří ze sezónních potravin